İnternet Güvenliği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

İnternet Güvenliği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

İnternet güvenliği, güvenli çevrimiçi işlemler ve İnternet üzerinden koruma faaliyetleri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere çok çeşitli unsurlardan oluşur. Güvenlik taktikleri, İnternet kullanıcılarını herhangi bir çevrimiçi işlem yaparken veya gizli dosyalarını OneDrive veya drobox gibi uzak bir sunucuya kaydederken korumak için kullanılır.

Bilgisayar sistemlerinizin, e-posta adreslerinizin ve web sitelerinizin güvenliği gereklidir ve kötü amaçlı yazılımlar bunlara da bulaşabilir. Bu nedenle, İnternet ile ilgili öğelerinizin herhangi bir zarar görmesini önlemek için güvenliğini sağlamak önemlidir.

Siber suçlar bu günlerde çok yaygın. Bilgisayar korsanları ve kötü niyetli botlar, çevrimiçi yaptığınız işlemler de dahil olmak üzere kredi kartı bilgilerinize kolayca saldırır.

Faaliyetlerimizin çoğu çevrimiçi ortama kaydı. Kredi kartlarımızla farklı sitelerden alışveriş yapıyoruz. Benzer şekilde Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram ve Snapchat gibi sosyal medya yaşamlarımızda çok daha aktifiz.

Kullandığınız tüm sosyal medya platformları, telefon numaraları gibi gizli bilgilerinizi saklar ve herhangi bir bilgisayar korsanı bu bilgileri ele geçirmeye çalışırsa, hesabınızın ele geçirilmesi mümkündür.

İnternet bağlantılarının çoğunun güvenli ve özel olduğu doğrudur, ancak yine de bir bilgisayar korsanı tarafından saldırıya uğrama şansı her zaman vardır. Bu nedenle, bu modern teknoloji çağında, İnternetinizin güvenliği en önemli şeydir çünkü her türlü bilgiyi ilettiğiniz yer orasıdır.

İnternet güvenliği tehdidi türleri

Aşağıdakiler, alınabilecek en yaygın İnternet güvenlik tehditleridir:

Kötü amaçlı yazılım

Kötü amaçlı yazılım, bilgisayar virüsleri, Truva Atları, Solucanlar ve dürüst olmayan casus yazılımlar dahil olmak üzere çeşitli biçimlerde gelir.

Bilgisayar solucanı

Bilgisayar solucanı, herhangi bir insan müdahalesi olmadan bir bilgisayardan diğerine yayılan bir yazılım türüdür. En önemli şey bilgisayar solucanının hızla yayılmasıdır.

İstenmeyen e-posta

İstenmeyen postalar, genellikle bazı bağlantılarla birlikte e-posta gelen kutunuza aldığınız istenmeyen iletiler gibidir. En iyi e-posta hizmetleri bu istenmeyen postaları filtreler ve otomatik olarak istenmeyen posta kutusuna veya gereksiz kutusuna gönderir. Çoğu genellikle reklam e-postalarıdır.

Genellikle spam e-postalar tamamen zararsızdır, ancak bazı e-postaların virüslerle dolu bağlantılar gibi zararlı bilgiler içermesi mümkündür.

E-dolandırıcılık

Kimlik avı dolandırıcılıkları, kredi kartı numaraları, telefon numaraları, sosyal medya hesabı e-postaları ve şifreler gibi özel bilgilerinizi ele geçirmek amacıyla siber suçlular tarafından oluşturulur. Kendilerini banka çalışanı kılığına sokarlar ve bazı durumlarda size banka hesap numaraları veya pin kodları gibi gizli bilgilerinizi de sorarlar.

Botnet

Botnet , kötü amaçlı yazılım bulaşmış özel bilgisayarlardan oluşan bir ağdır. Bu bilgisayarlar tek bir bilgisayar korsanı tarafından kontrol edilir ve genellikle spam iletileri gönderme veya hizmet reddi (DoS) saldırıları gibi yasa dışı faaliyetlerde bulunmaları istenir.

Alt çizgi

İnternet güvenliği ve ne tür kötü amaçlı yazılımların İnternetinizin güvenliğini etkileyebileceğini bilmek önemlidir. İnternet servis sağlayıcınız da bu konuda önemli bir rol oynar. Gizli verilerinizin güvenliği konusunda herhangi bir zorlukla karşılaşmamak için İSS’nizin size güvenli ve özel bir bağlantı sunduğundan emin olmalısınız.

 

İnternetteki Çözüm Ortağınız

İşletmeniz için en iyi çözümleri, en uygun fiyat ile teklif alabileceğiniz, Teknoloji ve Bilişim konusunda uçtan uca çözüm üreten EKocaeli Bilişim Hizmetleri

Hemen Teklif Alın

İLK SIRADA YER ALMAK İSTER MİSİN?

 

Sizin için ne yapabiliriz?