Lokal SEO Nedir, Faydaları Neler?

Lokal SEO Nedir, Faydaları Neler?

Lokal SEO aynı zamanda yerel SEO olarak da bilinir. Arama motorları insanların internet ortamlarında en çok kullandıkları araçlar haline gelmeye başlamıştır. Temel sorulardan karmaşık sorulara kadar yanıt bulunabilen ortamlar haline gelmesi, insanların günlük hayatta mutlaka ziyaret ettikleri araçlar olmasına yol açmıştır. Sık kullanılmaya başlanılan arama motorlarını etkili şekilde kullanmak için birtakım çalışmalar yapılması gerekir.

Lokal SEO Ne Demek?

Genel SEO çalışmaları yakın zamanda sıkça duyulan kavramlardan biri haline gelmiştir. Kocaeli SEO ve genel SEO çalışmaları benzerlik gösterse de bazı farklılıklar da bulunur. Bölgesel şekilde hedefleme yapılan çalışmalar için lokal SEO denir. İşletmelerin tercih ettikleri çalışmalar sayesinde, arama motorlarında öne çıkmak mümkün hale gelir.

İşletme adı, adres, iletişim bilgileri, web sitesi, sosyal medya hesapları, hizmet verilen saatler ve günler, hizmet ya da ürün açıklamaları gibi bilgilerin bulunduğu işletme hesabı oluşturmak bu SEO çalışması için ilk aşamadır. Anahtar kelime kullanımı ve hedef kitle analizi gibi çalışmalar her iki SEO çalışmasında da bulunur.

Lokal SEO Çalışmaları Nedir?

Lokal SEO faydaları doğru uygulamalar sayesinde kısa süre içinde görülebilir. Temel olarak yapılabilecek çalışmalar şu şekildedir;

URL’nin düzenlenmesi,

Konuma uygun başlık etiketlerinin seçilmesi,
Anahtar kelimelerin doğru bulunması,
Arama başlıklarına göre içeriklerin hazırlanması,
Dahili bağlantılara site içinde yer verilmesi,
Backlink kanallarının uygun şekilde kullanılması,
İletişim bilgilerini güncel tutmak,
Sosyal medya kullanımı ve yönetimi,
Google My Business kaydı oluşturulması,
Harita kaydı oluşturulması.

Lokal SEO Çalışmalarının Faydaları Nelerdir?

Lokal SEO neler sunar sorusu için çeşitli cevaplar verilebilir. İşletmeler için önemli olan çalışmalardır. Arama motorlarında konum belirtilerek aramalar yapıldığı zaman çıkan sonuçların üst sırasında yer almak için gerekli çalışmalardır. İşletmelerin, internet ortamlarını verimli şekilde kullanması, günümüzde önemli bir konu haline gelmiştir. Sadece yerel olarak yapılan aramalarda bulunmak değil, aynı zamanda arama sıralarında yükselmek için önemlidir. Lokal SEO sonuçları işletmelerin ürün ya da hizmet satışlarında yaşanan artışlar olarak görülebilir.

İnternetteki Çözüm Ortağınız

İşletmeniz için en iyi çözümleri, en uygun fiyat ile teklif alabileceğiniz, Teknoloji ve Bilişim konusunda uçtan uca çözüm üreten EKocaeli Bilişim Hizmetleri

Hemen Teklif Alın

İLK SIRADA YER ALMAK İSTER MİSİN?

 

Sizin için ne yapabiliriz?